Ψάχνουν ακόμη το μήνυμα! Μήπως να αναστήσουν και τον Ανδρέα;


Έχετε την καλημέρα μου, σήμερα είναι Παρασκευή 14 Ιουνίου με βοριαδάκι

Νομίζω πως πρέπει να χαλαρώσουμε μετά τις εκλογές, ειδικά εμείς που δεν ανήκουμε σε κόμματα και που απλώς πήγαμε και ψηφίσαμε, κόντρα στα πιστεύω μας

Εσείς τι περιμένατε δηλαδή; Πως θα σοβαρευτούν τα κόμματα από το μήνυμα που τους στείλατε;

Δεν βλέπετε τι γίνεται στα κόμματα με δικαιολογία την ανάγνωση του μηνύματος που έστειλε ο λαός; Και πού να ξέραμε τι γίνεται κάτω από το τραπέζι….

Στη ΝΔ ανακρίνουν το μήνυμα προκειμένου να κάνουν ανασχηματισμό. Όμως έχουν πέσει κι εκεί ιδέες για ανασχηματισμό του πρωθυπουργού.

Ας μη μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις.

Να σας πω την αλήθεια το περίμενα τι θα επακολουθήσει, όταν προεκλογικά στην τελευταία ερώτηση που έκανα στον Νίκο Παπανδρέου κατά την παρουσία του εδώ στην Πρωινή Περίπολο, αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας σε σχέση με ένα κακό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου μετά από μια μικρή παύση, είπε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα ή πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναφέρει όμως ποσοστά. Άλλωστε τον πήχη τον είχε βάλει εξ’ αρχής ο κ. Ανδρουλάκης, πως όποιος βγει τρίτος έχει τελειώσει. Ο κ. Παπανδρέου είχε θέσει από τότε θέμα ηγεσίας έτσι όπως το εξέφρασε.

Ο Νίκος Παπανδρέου εξελέγη πρώτος στην ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ, όμως περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που ζητούν την παραίτηση Ανδρουλάκη μαζί με τους Κωνσταντινόπουλο, Γερουλάνο, Γιαννακοπούλου και Καστανίδη.

Στην άλλη δημοκρατική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης τραγουδάει Καρρά: Δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω!!! Ο κ. Κασσελάκης διάβασε καθαρά το μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών προς τη ΝΔ, όχι όμως και προς τον ίδιο και το κόμμα του, αφού διαπιστώνει ότι «στο νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει πιο δυνατός»

Επίσης γίνονται και άλλες διεργασίες μεταξύ κομμάτων και αποκομμάτων να συνασπιστούν για να αντιμετωπίσουν τον… ετοιμοθάνατο Μητσοτάκη! Για να κάνουν τι; Να επαναφέρουν τον κόσμο στις κάλπες σε ένα περιβάλλον πολιτικού ρετρό; Μήπως να αναστήσουν και τον Ανδρέα; Το καλύτερο θα ήταν να έκαναν ένα πραξικόπημα όλοι μαζί και να γίνουν ένα κόμμα. Μα πώς να το κάνουν όμως, αφού ήδη πρακτικά είναι ένα κόμμα και όσοι δεν ανήκουν ακόμη σ’ αυτό, ενδόμυχα αυτό θέλουν…

Κανείς δεν κατάλαβε ή κάνει πως δεν κατάλαβε, πως ο πολιτικός δρόμος της μεταπολίτευσης έφθασε στο τέρμα. Τέλος! Μέχρι εδώ ήτανε

Μια απ’ τα ίδια έχουμε και στην Ευρώπη γιατί κι εκεί δεν έχουν συνέλθει από το χαστούκι των Ευρωπαίων. Και επειδή είμαστε καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, ψάχνουν κι αυτοί τώρα εκεί, να διασφαλίσουν τις ισορροπίες δυνάμεων, ύστερα από τις ανατροπές που δέχθηκε ο κυρίαρχος συσχετισμός των πολιτικών συμμαχιών. Βεβαίως ξεκίνησε και το μεγάλο παζάρι για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν.

Αυτοί μάλλον που αναφέρουν το όνομα του Μητσοτάκη, μάλλον για να το κάψουν το κάνουν... Ο Μητσοτάκης έχει εξασφαλίσει σίγουρα μια περίοπτη θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας με τον Αμερικανό “γκουρού” της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η σύμβαση του με τη ΝΔ (για την οποία πληρώνεται με τιμολόγια, όπως είπε) λήγει τον Ιούλιο. Να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν από τους πλέον παχυλά αμειβόμενους συμβούλους πολιτικής επικοινωνίας του πλανήτη. Θα συστήναμε στη ΝΔ τον… Μεντιλίμπαρ, αν δεν ήμασταν ολυμπιακοί!

Καλά βέβαια τα αστειάκια μας αλλά ο κουρασμένος λαός, προδομένος και απογοητευμένος και βυθισμένος στην αμάθεια, όλες αυτές τις διεργασίες δεν τις καταλαβαίνει. Τους έδωσε ένα γερό μάθημα την περασμένη Κυριακή, αλλά δεν φαίνεται να το παρέλαβαν όλοι. Εμείς, που βλέπουμε τα πράγματα έξω από αυτόν τον βασανιστικό κύκλο της φθοράς, έχουμε μπροστά μας την εικόνα ενός συστήματος που καταρρέει. Το κακό, ωστόσο, είναι ότι παίρνει και τη χώρα μαζί του.

Βεβαίως, στην ελληνική πολιτική σκηνή πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο κόσμος… πλάστηκε για αυτούς. Και, μόλις προσγειώνονται με το κεφάλι, ψάχνουν να βρουν γιατί έβγαλαν καρούμπαλο!

Όσο για εμάς; Στο Γολγοθά μας… Η καθημερινότητά μας συνεχίζεται και καμία εκλογική αναμέτρηση δεν θα μπει εμπόδιο στα σχέδια της ελληνικής αλλά και της ξένης ολιγαρχίας να ρουφάνε το αίμα του λαού. Όπως βλέπω, θα έχουμε νέα εκτίναξη στην τιμή του ρεύματος και τον Ιούλιο. Το κάνουν όπως με τη βενζίνη: Τα κατεβάζουν λίγο και αμέσως μετά τα ανεβάζουν περισσότερο. Κοινώς μας κάνουν πλάκα! Τα γέλια μόνο που θα ρίχνουν όταν βλέπουν τον λαό να αγκομαχάει για να τους πληρώσει το ρεύμα του μήνα και αυτοί να κάνουν επενδύσεις με τα λεφτά του!..

Δυστυχώς όμως, δεν είναι μόνο η ακρίβεια της καθημερινότητας. Είναι τα μεγάλα εθνικά μας θέματα που τα έχουμε αφήσει στα χέρια αυτών που συμπεριφέρονται έτσι όπως περιγράψαμε πιο πάνω, με σίγουρα αποτελέσματα επί το χείριστον.

Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, το οποίο όμως προϋποθέτει να λυθούν όλα τα προηγούμενα προκειμένου να έχει μια καλή κατάληξη για την τύχη της χώρας μας

επιστροφή